Support Center

The 85xx DC load does not seem to put a load and there are no voltages or current

Last Updated: May 01, 2014 03:18PM PDT
Applicable Models: 8500, 8502, 8510, 8512, 8514, 8518, 8520, 8522, 8524, 8526


If your DC load does not seem to put a load and there are no voltages or current (display shows 0.00V and 0.000A), please check below for troubleshooting.
 
  1. Check that the leads/cables/wires used to connect between your DC source and the load are securely connected.  Positive to positive; negative to negative terminals.
  2. Check that the connected source is outputting power.  If it's a power supply, test it with a resistor load or short to get a flow of current.
  3. Check that the leads/cables/wires used have good continuity.  Bad cables or faulty leads are often the cause of this problem.
  4. Check that a load value such as current or voltage is configured and stored on the load first.  Do this by pressing I-set for setting current load or V-set for setting voltage load.
  5. Check that the inputs of the DC load is ON.  Display indicator should not display "OFF" when unit input is turned on.
  6. Check that remote sense is turned off.  The "sense" indicator should not be displayed when it is off.  Verify this from within the Config menu (shift + 0 goes into menu system) under "remote sense" that it is set to "OFF <default>".
178af1a33e8bb83a5155805675912147@bkprecision.desk-mail.com
https://cdn.desk.com/
false
desk
Loading
seconds ago
a minute ago
minutes ago
an hour ago
hours ago
a day ago
days ago
about
false
Invalid characters found
/customer/en/portal/articles/autocomplete